Over mij

Tja wie ben ik? Ik ben een health enthousiast. Dat klinkt wellicht wat als een brede omschrijving. Maar dat is nu net de bedoeling. Want mijn interesses zijn breed.

Al op jonge leeftijd trok de wereld van gezondheid mijn aandacht. En zo begon ik op zestienjarige leeftijd een thuisstudie dieetleer. Reuze-interessant.
Een paar jaar later ontdekte ik ontslakkingskuren. Toen kwam ik voor het eerst in aanraking met ontgifting. Wat sindsdien een rode draad in mijn leven is geworden.
Ik wist dat ik wist ‘ontgiften is de sleutel’. Vanaf dat moment ben ik altijd geboeid geweest om meer te leren en meer te weten te komen over de werking van het lichaam.

Rond die tijd gebruikte ik ook veel spirulina. Wat een interessant goedje vond ik dat.
Ik ben altijd onder de indruk geweest van het feit dat de natuur en wij als mens zo op elkaar afgestemd kunnen zijn. De natuur wil voor ons zorgen.
Wij hebben nog een lange weg te gaan om tot die ene plek te komen zoals het ooit was; Eden. De tuin. De perfecte plaats.

Met regelmaat deed ik ’30 day detox cleanses’. Las boeken. Probeerde van alles uit. En dat doe ik nog steeds.
Want je kan wel tegen je cliënten zeggen “Hey, ga maar lekker juice-fasten. Is goed voor je!”. Maar als je geen idee hebt wat dat met je lichaam en geest doet, dan kan je, in mijn opinie, geen weloverwogen advies en goede begeleiding geven.

Dus door de jaren heen heb ik gejuice-fast alsof m’n leven ervan afhing, hoge darmspoelingen gedaan (heer-lijk!), klysma’s thuis (en dat doe ik nog steeds met regelmaat, ik ben nog net geen klysma-evangelist), maanden lang alleen raw food genuttigd, weken lang op enkel fruit geleefd (fantastisch!), in zoutbaden gelegen en gezwommen, etherische oliën uitgeplozen, trainingen gevolgd, nog meer boeken gelezen…. You get the picture.

Door die heerlijke sapjes enzo bestelde ik eens een boekje ‘Fresh vegetable and fruit juices – what’s missing in your body‘, geschreven door Norman W. Walker. Ik dacht “Leuk, meer leren over sap!”. Maar tot mijn grote verrassing was dit boekje zoveel meer dan dat. Het was meer een soort masterclass op het gebied van gezondheid.
I was hooked! Wat een kennis. Wat een wijsheid.
Norman W. Walker was een pionier op het gebied van raw food. En hij heeft de juicer bedacht. De Norwalk Juicer. En tot op de dag van vandaag behoort deze juicer tot de beste in zijn soort.
Ik bestelde vervolgens al zijn boekjes. Pareltjes. Aanraders dus.

Ik wilde van deze man leren. Alles te weten komen wat hij ooit had ontdekt. Ik dacht ‘Ik koop een ticket en vlieg naar hem toe. En ga bij hem in de leer.’ Helaas leeft Norman W. Walker al een tijdje niet meer. Dus dat was geen optie. Zijn boekjes gaven mij wel een impuls om nog dieper te gaan. Nog meer te ontdekken en te leren.

Uiteindelijk heb ik een opleiding tot voedingsdeskundige gevolgd. Ik stond niet bepaald te trappelen om een opleiding te volgen, omdat ik mij in best wat theorieën niet zo goed kan vinden.
Persoonlijk ben ik van mening dat de beste levensstijl een plantaardige levensstijl is.
En aangezien er niet één opleiding bestaat die deze theorie aanhangt, wist ik dat ik geregeld in de clinch zou komen te liggen met mijn studie. En dat was ook zo. Gelukkig was mijn coach iemand die openstond voor dialoog. Dat was fijn.

Ontgifting bleef altijd mijn aandacht trekken. Ik zocht met regelmaat op het internet of er iemand was die zich had gespecialiseerd in ontgifting. Op een bepaald moment ontdekte ik Dr. Morse. Hij had zich gespecialiseerd in ontgifting. En nog beter; hij trainde mensen hierin.
Vanaf dat moment was ik gespitst om naar de US te gaan om van hem te leren. Dr. Morse heeft mij o.a. getraind in cellulaire ontgifting en iriscopie.
Iriscopie gebruik ik in samenwerking met een anamnese om een goed beeld te krijgen wat mijn cliënten nodig hebben om bijvoorbeeld preventief aan de slag te gaan, te ontgiften en te herstellen.

Nu denk je waarschijnlijk dat ik alleen groene sap drink en op wortelachtige rauwkost leef. Maar niets is minder waar. Het is wel zo dat ik overwegend gezond leef, dol ben op groen sap en rauwkost, maar ik kan ook genieten van dingen die wat minder gezond zijn.

Welkom op ‘Oh my food!’. Leuk dat je er bent.

Liefs,
Mirjam

Spread the love of Oh my food!