Recept

Recept: een makkelijke en lekkere paprika-kokossoep

Wat mij betreft is soep altijd goed. In elk seizoen. Deze heerlijke goedgevulde paprika-kokossoep is er zo eentje die altijd smaakt.
Het voedt, vult en is in een handomdraai gemaakt.

Of je nu een feestje hebt waarvoor je een fijne soep nodig hebt of op een lazy zaterdagmiddag terwijl je in je joggingbroek op de bank hangt, deze soep is ideaal. De ingrediënten zijn year round makkelijk verkrijgbaar. En als je het nog makkelijker wilt maken voor jezelf: je kan ook een zak gesneden groente halen, waardoor je soep nog sneller gemaakt is.

Ingrediënten
310g geroosterde paprika (glazen pot)
400g gepelde tomaten
400ml kokosmelk
1el groentebouillon
1 kleine prei, fijngesneden
250g champignons, in plakjes gesneden
1/3 courgette, in halve plakjes gesneden
2 sjalotjes, in stukken gesneden
10-15g peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze
Breng de paprika, tomaten, kokosmelk en de bouillon aan de kook. Zet de soep laag. Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de overige ingrediënten toe en kook op een lage temperatuur 4-5 minuutjes. Yup, that’s it. Enjoy!

Maak je mijn recept? Leuk! Vergeet mij niet te taggen in je post als je het gerecht deelt op Instagram, blog of andere (social) media @puurnatuurljkleven.

Spread the love of Oh my food!

2 Comments

  • Anja

    Wat een lekker recept ! Dat wil ik graag uitproberen . Maar even over de groentebouillon, 1 el, moet dat niet 1 liter zijn ?

    Met vriendelijk groet ,
    Anja

    • Mirjam

      Hoi Anja,

      Bedankt voor je leuke bericht.
      Ik bedoel 1el groentebouillon. Ik gebruik altijd een biologische gistvrije bouillonpoeder. En daar gebruik ik 1el van.
      Aan dit recept voeg ik geen water toe. Alleen het vocht van de gepelde tomaten en de kokosmelk.

      Ben benieuwd wat je ervan vindt. Leuk als je dat laat weten.

      Hartelijke groet,
      Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.