Recept

Waanzinnig lekkere tapenade

Deze tapenade gaat je leven een stukje lekkerder en gezelliger maken. Promised. Niet alleen is deze tapenade tongstrelend lekker, maar ook nog eens makkelijk te maken. En als je dit lekkere voedsel serveert tijdens een feestje dan is dit hoogstwaarschijnlijk de hit van de avond.

Wat een heerlijkheid dat er tegenwoordig een aantal goede en smakelijke plantaardige fetakaasen op de markt zijn.
Persoonlijk vind ik die van Bedda heel lekker (geen samenwerking o.i.d., simpelweg fijne feta die ik graag onder de aandacht breng).

Vind jij het ook zo’n opgave om altijd een heel blog door te moeten scrollen tot je ein-de-lijk bij het recept uitkomt? Daar doen we dus ook niet aan. Here we go!

Ingrediënten olijven-vijgentapenade met plantaardige feta
1 cup gedroogde vijgen, in kleine stukjes gesneden
1/2 cup water
1tl verse rozemarijn, fijngesneden
1tl verse tijm, fijngesneden
2el balsamico
1/4-1/2tl pul biber (chili vlokken)
1/4tl cayenne peper
2/3 cup kalamata olijven, fijngesneden
3-4 knoflookteentjes, geperst
1/2tl Himalayazout
1/2tl zwarte peper
1/3 cup walnoten, grofgehakt
200g plantaardige feta, gebrokkeld

(Ik gebruik altijd US cups)

Bereidingswijze
Breng de vijgen, water, rozemarijn en tijm aan de kook op middelmatige temperatuur. Zet het fornuis uit en voeg de overige ingrediënten, op de walnoten en feta na, toe. Roer goed. Zet de tapenade in de koelkast en laat het minimaal 3 uur koelen. Voeg de walnoten en feta toe vlak voordat je de tapenade serveert.
Wil je de tapenade een dag van te voren maken? No problem. Laat de tapenade een hele nacht koel staan.

Maak je mijn recept? Leuk! Vergeet mij niet te taggen in je post als je het gerecht deelt op Instagram, blog of andere (social) media @puurnatuurljkleven.

View this post on Instagram

Ken je dat? Dat je een receptje helemaal uit het oog verliest. Zeg maar gerust vergeet. En door een gesprekje met iemand denk je opeens ‘Wait a minute! Ik maakte jaren geleden een heerlijke vijgen walnoot tapenade met olijven enzo!’ Dat dus. Vlug vertrokken om kalamata olijven, vijgen en het allerlekkerste vijgenstokbrood van Nederland te halen. Ik eet zelden brood en drink weinig alcohol, maar dit keer was het voor mij de perfecte combi. Toen ik thuis kwam direct de keuken in gedoken en deze heerlijke tapenade gemaakt. Opnieuw verliefd geworden op deze smaakvolle spread. Ook zin om verliefd te worden en je smaakpapillen te versieren? Ga naar Oh my food en je vindt het recept. #ontgiften #detox #voedingsdeskundige #detoxcoach #gezond #gezondheid #gezondedarmen #darmflora #gezondleven #gezondeten #sap #juice #fitness #fitnl #fitfam #fitdutchies #plantaardig #veganistisch #zelfliefde #selfcare #alkalisch #recept #tapenade #feedfeed #watetenwevandaag #puurnatuurlijkleven

A post shared by Detox • Tips • Recepten (@puurnatuurlijkleven) on

Spread the love of Oh my food!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.