Ontgifting

Wat zie je bleek….

Mensen complimenteren mij met regelmaat dat ik er gezond uitzie. Het is natuurlijk altijd leuk om dat te horen.
Wat wel interessant is, is dat best een aantal mensen dit zeggen zodra ze ontdekken dat ik een plantaardige levensstijl heb.

Wat zie je bleek
Helaas ben ik ook van mening dat best wat vegetariërs en veganisten er niet bepaald gezond uit zien.
Vegetariër of veganist zijn betekent niet per definitie dat je een gezonde levensstijl hebt.
Een grote hoeveelheid mensen die tot deze lifestylegroepen behoren hebben vlees en vis, en veganisten, ook zuivel en eieren, geëlimineerd. Ze nuttigen echter grote hoeveelheden gekookte granen, zetmeelrijke voedingsmiddelen, geraffineerde suikers, bewerkte voedingsmiddelen, soja en daarnaast koken ze de meeste, zo niet al hun mooie groenten, en vernietigen zo de enzymen die leven en energie geven aan je lichaam.

De sleutel is ontgiften
De sleutel is om het lichaam te ontgiften, de systemen te reinigen die verstopt zijn geraakt door o.a. verkeerd voedsel gedurende vele jaren.
Ik zeg niet dat je nooit kunt genieten van gekookt voedsel of een glas wijn, integendeel. Het leven zit vol keuzes. En zolang je doordachte beslissingen kunt nemen op basis van accurate kennis, denk ik dat je goed bezig bent. Don’t be to hard on yourself 😉

De ware werking van het lichaam
Inzicht krijgen in de ware werking van het lichaam helpt je om doordachte keuzes te maken. Hoe je het lymfesysteem kan reinigen. Hoe je de nieren kan laten filteren zoals het hoort te werken. Wat fruit en groenten voor onze gezondheid kunnen betekenen. Waarom vlees en melkproducten ons lichaam verzuren. Hoe kruiden een geschenk zijn van de natuur aan ons. Hoe cellen kunnen regenereren en hoe we dus een gezond leven kunnen krijgen en behouden. Het zijn allemaal aspecten waar we ons in kunnen verdiepen om een beter beeld te krijgen hoe het lichaam functioneert.

Verandering van levensstijl
De mensheid geeft allerlei interessant klinkende namen aan zogenaamde ziektes. In de meeste gevallen is ziekte niets anders dan het gevolg van ernstige verzuring, Je lichaam is de grootste genezer. Help je lichaam te genezen door het te geven wat het nodig heeft en door te elimineren wat schade aanricht. Je lichaam zal het in je dankbaarheid afnemen en je gezondheid zal erop vooruit gaan. Maar dat gebeurt natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Want verandering van levensstijl kost tijd. Dat mag het ook kosten. Als je je maar bewust bent dat er dingen anders kunnen zodat je daardoor (nog) gezonder wordt. En daar vervolgens naartoe werkt.

Vind je het interessant om meer te leren over ontgifting, de werking van het lichaam, gezonde voeding en ontgifting?
Volg dan de Instagram cursus ontgiften. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.