Ontgiften

De zon: een helend en essentieel onderdeel van het leven

De zon, wie houdt er niet van? De meeste mensen bloeien enorm op zodra de zon zich weer laat zien met die mooie zonnestralen.
En niet zonder reden. Je lichaam heeft namelijk veel behoefte aan zonlicht en haar gezonde eigenschappen.

De zon is heilzaam
Zonlicht is niet slecht voor je. Zonlicht is heel goed voor je. Het is van essentieel belang voor een sprankelende gezondheid.
Vitaliteit en welzijn kenmerkt zich door een gezond lichaam.

Verzuring zorgt voor verbranding
Een verzuurd lichaam zorgt er bijvoorbeeld voor dat je veel sneller verbrand door de zon, dan wanneer je lichaam gezond is.
Verbranding wordt dus niet alleen veroorzaakt door een overkill aan zonlicht, maar in veel gevallen door een verzuurd lichaam.

Teveel is niet goed. Van niks niet
Tuurlijk. Te lang in de zon verblijven is niet goed. Maar dat geldt net zo goed voor te lang in de kou verblijven. Op een bepaald moment heb je behoefte om naar binnen te gaan om op te warmen. Zo is het net met de zon. Op een bepaald moment heeft je lichaam behoefte om af te koelen. De schaduw op te zoeken. Een duik in de zee.

Een boosdoener
Een van de problemen is dat men zich vandaag de dag vol smeert met zonnebrandcrèmes. Crèmes die in vrijwel alle gevallen schadelijke stoffen bevatten met allerlei mogelijke gevolgen van dien. Maar die ook de signalen die het lichaam communiceert onderdrukken.
Met zo’n factor merk je niet bijtijds dat je lichaam aangeeft dat het genoeg is geweest. Hierdoor verstoor je de connectie tussen jou en je lichaam. Terwijl luisteren naar je lichaam juist zo belangrijk is.

De sleutel
Als jij aan de slag gaat met ontgiften, leert luisteren naar je lichaam en zorgt voor een alkalische leefomgeving voor je cellen dan verbrand je niet. Ook niet als je roodharig bent.

Schoonheid
Die gekke crèmes heb je helemaal niet nodig. Je hebt een schoon lichaam nodig. Een goede dosis aan zonlicht. En een gezonde connectie met je lichaam, zodat je begrijpt waar je lichaam om vraagt en hier naar handelt.
Luister naar dat mooie lichaam van je als het aangeeft dat je voldoende zon hebt gehad.
God maakte geen foutje toen Hij die mooie zon aan de hemel plaatste. De zon is perfect.

Een mooi boek over de genezende kracht van zon is ‘Gezond met zonlicht‘ door Andreas Moritz.

One Comment

  • Ria Bekker

    Geweldig ziet er heerlijk uit om zo in te bijten wat ben je toch knap Mirjam. Heb ook spul bested van Dr Nusum from de US. Hoop dat m’n gezondheid beter word want nu is het niet goed. Hoop dat alles goed is met jouw? Love you lots????????????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.