Ontgiften

Healing-crisis: de ins en outs

Heb je weleens gehoord van een healing-crisis? Dat klinkt misschien niet als iets positiefs, maar dat is het wel.

Help je lichaam
Ons lichaam, in al haar wijsheid, geneest altijd in totaliteit. Alles werkt met elkaar samen. Als je je gezondheid wilt herstellen, dan kan je je niet op één of twee gebieden richten. Het lichaam is één geheel. Het lichaam zal dus altijd in totaliteit herstellen. Maar daar heeft het lichaam wel onze hulp bij nodig.
Als we ons lichaam de juiste voeding en zorg geven en het ontzien van schadelijke dingen, zoals dierlijke producten, transvetten, overschot aan eiwitten, geraffineerde suikers, overmatig alcoholgebruik, roken, medicatiegebruik, stress etc. dan kan het lichaam haar weg naar herstel beginnen.

Ontgifting op cellulair niveau
Ontgiften op cellulair niveau is dé manier om je lichaam te helpen op weg naar herstel. Je bent dan namelijk niet met symptoombestrijding bezig, maar met de kern van het probleem. Met cellulaire ontgifting help je je lichaam om lymfeafval, gifstoffen, vrije radicalen e.d. af te voeren. Op die manier help je je lichaam om weer in homeostase (balans) te komen.

Healing-crisis
Als je aan de slag gaat met cellulaire ontgifting dan kan het gebeuren dat de symptomen in eerste instantie verergeren. Oftewel het lijkt alsof je niet de goede kant op gaat. Maar het tegendeel is waar.
Om de lichaamssystemen te ontdoen van schadelijke stoffen, virussen, vrije radicalen e.d. kan het zijn dat (oude) blessures, wonden en symptomen opspelen. Ook kunnen er emoties loskomen waarvan je geen weet had dat die opgesloten zaten in je lichaam. Dit is een healing-crisis.

Verschillende levels van een healing-crisis
De klachten die je hebt en op welke wijze je aan de slag gaat met ontgifting zijn grotendeels verantwoordelijk voor de manier waarop een healing-crisis zich uit. Het is een gegeven dat je op één of meerdere momenten te maken krijgt met de effecten van een healing-crisis, wanneer je serieus aan de slag gaat met ontgifting.

Detox-effecten
Je kan stellen dat er drie levels zijn waarop een healing-crisis zich uit:

  • mild effect
  • middelmatig effect
  • sterk effect

Milde detox-effecten herken je bijvoorbeeld aan hoofdpijn, huiduitslag, jeuk, verkoudheid en griepachtige symptomen. Bloedneuzen, huidscheurtjes op plekken waar zware toxins zitten en zware slijmafscheiding uit ogen en oren zijn middelmatige effecten. Sterke detox-effecten kunnen zich uiten door ernstige vermoeidheid, zwart slijm uit de longen, verlies van vinger- en/of teennagels of bijvoorbeeld door een tijdelijke diepe depressie, dat gepaard gaat met huilen, woede, gelach, etc..

Regeneratie
Dit klinkt wellicht best heftig, maar vergeet niet dat een healing-crisis tijdelijk is. Verder ben je niet bezig met symptoombestrijding, maar met herstel op cellulair niveau, oftewel regeneratie. Volledige genezing. De weg naar echte vitaliteit en welzijn.

Health is a detox away
Al met al kan een healing-crisis niet het meest prettige zijn om mee te maken, maar wel een proces dat aantoont dat jouw lichaam zich aan het herstellen is.
Health is a detox away.

Hoe leuk?! Volg de cursus ontgiften op Instagram!
Interesse om meer te leren over ontgifting? Doe dan mee met de unieke en interessante cursus ontgiften van @puurnatuurlijkleven van 22 t/m 24 februari 2019. Meer info en/of kaartje kopen? Klik hier.

To your health!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.