Recept

Makhani Curry

Raise your hands if you are a curry lover! Als ik ergens fan van ben, is het curry. Oh my stars. Ik kan het elke dag wel eten. Het is niet alleen ideaal comfort food, maar je kan vrijwel elke groente die je lekker vindt toevoegen en het smaakt altijd. Met Makhani Curry is het niet anders. Zodra je de currysaus hebt gemaakt, kan je elke groente die je lekker vindt erbij mikken. The options are endless!

Liefde is…

Toen ik een maand in India verbleef at ik meermaals per dag curry. Elke keer was het volop genieten! Ik vergeet nooit meer dat Elsie, één van de dames die mij geregeld vergezelde naar de sloppenwijken die ik daar dagelijks bezocht, ‘s ochtends om 07:00 uur op mijn deur klopte. Ik verwachtte niemand en zeker niet zo vroeg. Haar mooie gezicht met prachtige lach verscheen toen ik de deur opende. Ze strekte haar armen uit en overhandigde mij een heerlijke curry. Die had ze speciaal voor mij gemaakt, omdat ik eerder zo enorm had genoten van deze curry. Ik denk er nog vaak aan terug. Dat was liefde.

Like butter

Makhani Curry wordt ook wel ‘butter curry’ genoemd, terwijl er geen boter aan te pas komt. De kokosmelk zorgt voor de romige boterachtige smaak. Deze heerlijke curry is in no time gemaakt en goed voor 2-3 personen. Let’s  go make some.

Ingrediënten

1 tl kokosolie
2 roze zoete uien, fijngesnipperd
750 g gemengde groenten (ik gebruikte een zak diepvries groenten met sperziebonen, doperwtjes, wortel en bloemkool)
5-6 kleine zoete tomaatjes, gehalveerd
20 g verse koriander, fijngesneden

Paste
400 ml kokosmelk
140 g tomatenpuree
5 tenen knoflook
stuk gember van 2 cm
1 groen pepertje (verwijder de zaadlijsten voor minder pit)
1,5 el garam masala
2 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
2 tl fenegriekzaadjes
1 tl uienpoeder
1/2 tl himalayazout

Bereidingswijze

  1. Verhit de kokosolie in een ruime hapjespan en fruit de ui 3 minuten op lage temperatuur.
  2. Maak intussen de paste. Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een mooie gladde saus.
  3. Voeg de currysaus toe aan de ui, roer door en breng aan de kook op middelmatige temperatuur. Roer regelmatig.
  4. Doe de gemengde groenten en zoete tomaatjes bij de currysaus, roer door en laat het geheel zachtjes doorkoken op lage temperatuur tot de wortel beetgaar is, ongeveer 15 minuten. Roer af en toe.
  5. Voeg vervolgens de verse koriander toe en serveer met quinoa, bloemkoolrijst of garlic naan.

Comfort food

In het kookboek Puur Natuurlijk Leven vind je 3 heerlijke curry’s: Creamy Korma, Balti Curry en Milde Linzencurry. Maar ook allerlei ander op en top comfort food, zoals gevulde courgetterolletjes in zoete tomatensaus, grotchampignon stroganoff of een sloppy lupineburger.

Smaakt het? Tell (me) about it…

Heb je Makhani Curry gemaakt en vond je het ook zo enorm lekker? Leuk als je het laat weten door een reactie te plaatsen of stuur mij een persoonlijk bericht. Ik reageer altijd. Natuurlijk is het ook hartstikke leuk als je dit recept op social media deelt als je het gemaakt hebt. De tag op Facebook en Instagram is @puurnatuurlijkleven.

Spread the love of Oh my food!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.