Blog

Begin je dag goed

Vaak wordt beweerd dat je de beste start van de dag maakt door te beginnen met een ontbijtje. Wat zeg ik, een stevig ontbijt. Want daarmee ga je een glorieuze dag tegemoet. Right….
Misschien had je het al door, maar ik ben een iets andere mening toegedaan.


Luister naar je lichaam. En als je nog niet zo goed weet hoe dat werkt, leer te luisteren naar je lichaam. Hoe? Vrij simpel. Let op hoe je je voelt nadat je iets eet, drinkt of onderneemt. Natuurlijk speelt niet alles direct op waar je last van kan hebben of wat minder goed bij je past. Maar door bewuster met jezelf bezig te zijn en jezelf de vragen te stellen “Wat heb ik – gegeten, gedronken, gedaan – waardoor ik me voel zoals ik dat nu doe?”, zul je vrij snel meer feeling krijgen met je eigen lijf. En voor je het weet ben jij een pro in het luisteren naar je lichaam.

Maar terug naar dat ontbijt

Ik heb nooit kunnen genieten van ontbijten. Van jongs af aan al niet. En ja, dat was drama vroeger natuurlijk. Een moeder die met de spreekwoordelijke handen in het haar zat omdat haar dochter weigerde haar ontbijt netjes naar binnen te werken voordat ze naar school moest. De aanhouder wint. Dan maar geen ontbijt voor mijn kind. Dank u.

En dan opeens is intermittent fasting een hype. ONTBIJT NIET! luidt het credo.
Dat wist ik natuurlijk al op m’n vierde, maar goed daar hebben we het verder niet over 😉

Wat is waarheid?

In mijn opinie is de waarheid dat ieder mens anders in elkaar zit. De één kan niet zonder ontbijt, de ander moet er niet aan denken. En dan heb je ook nog van die gevallen die er soms enorm van kunnen genieten en soms absoluut niet.

Luister naar je lichaam. Leg jezelf geen wetten op die iemand heeft verzonnen die het niet meer kan navertellen. Leef je een stuk ontspannender door. En daar wordt iedereen blij van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.