Over mij

Ik ben een health enthousiast. Al op jonge leeftijd trok de wereld van gezondheid mijn aandacht. En zo begon ik op zestienjarige leeftijd een thuisstudie dieetleer. Reuze interessant! Een paar jaar later ontdekte ik ontslakkingskuren. Toen kwam ik voor het eerst in aanraking met ontgifting. Wat sindsdien een rode draad in mijn leven is geworden. Ik wist ‘ontgiften is de sleutel’. Vanaf dat moment ben ik altijd geboeid geweest om meer te leren en meer te weten te komen over de werking van het lichaam. Rond die tijd gebruikte ik ook veel spirulina. Wat een interessant goedje vond ik dat.

Met regelmaat deed ik ’30 day detox cleanses’. Las boeken. Probeerde van alles uit. En dat doe ik nog steeds. Want je kan wel tegen je cliënten zeggen, “Hey, ga maar lekker juice-fasten, is goed voor je!”, maar als je geen idee hebt wat dat met je lichaam en geest doet, dan kan je, naar mijn mening, geen weloverwogen advies en goede begeleiding geven. Dus door de jaren heen heb ik gejuice-fast als een malle, hoge darmspoelingen gedaan (heer-lijk!), klysma’s thuis (en dat doe ik nog steeds met regelmaat, ik ben nog net geen klysma-evangelist), maanden lang alleen raw food genuttigd, weken lang op enkel fruit geleefd (fantastisch!), in zoutbaden gelegen en gezwommen, etherische oliën uitgeplozen, trainingen gevolgd, nog meer boeken gelezen…. You get the picture.

Door die heerlijke sapjes enzo bestelde ik eens een boekje ‘Fresh vegetable and fruit juices – what’s missing in your body‘, geschreven door Norman W. Walker. Ik dacht: leuk, meer leren over sap. maar tot mijn grote verrassing was dit boekje zoveel meer dan dat. Het was meer een soort masterclass op het gebied van gezondheid. I was hooked! Wat een kennis. Wat een wijsheid.
Norman W. Walker was een pionier op het gebied van raw food. En hij heeft de juicer bedacht. De Norwalk Juicer. En tot op de dag van vandaag behoort deze juicer tot de beste in zijn soort. Ik bestelde vervolgens al zijn boekjes. Pareltjes. Aanraders dus.
Ik wilde van deze man leren. Alles te weten komen wat hij ooit had ontdekt. Ik dacht ‘Ik koop een ticket en vlieg naar hem toe. En ga bij hem in de leer.’ Helaas leeft Norman W. Walker al een tijdje niet meer. Dus dat was geen optie. Zijn boekjes gaven mij wel een impuls om nog dieper te gaan. Nog meer te ontdekken en te leren.

Ontgifting bleef altijd mijn aandacht trekken. Ik zocht met regelmaat op het internet of er iemand was die zich had gespecialiseerd in ontgifting. Op een bepaald moment ontdekte ik Dr. Morse. Hij had zich gespecialiseerd in ontgifting. En nog beter; hij trainde mensen hierin. Vanaf dat moment was ik erop gespitst om naar de US te gaan om van hem te leren. Dr. Morse heeft mij o.a. getraind in cellulaire ontgifting en iriscopie.

Ik ben fan van puur én lekker eten, dol op CrossFit, met blote voeten wandelen op het strand is favoriet, als ik in m’n keuken aan het rommelen ben ontwikkel ik graag recepten en vanuit mijn liefde voor gezondheid en voeding heb ik het kookboek Puur Natuurlijk Leven geschreven. Puur Natuurlijk Leven is interessant voor smulpapen die graag hun tanden in heerlijk voedsel zetten en interesse hebben om meer te leren over het belang van een gezonde(re) levensstijl.

Welkom op ‘Oh my food!’. Leuk dat je er bent.

Liefs,
Mirjam