Recept

Pittige Witte Bonensoep

Je weet wel dan koop je zo’n paprikamix met drie verschillende gekleurde paprika’s. Hopen dat je er eentje vindt waar geen groene in zit, want tja die zijn toch iets minder lekker dan geel, oranje of rood… Nou in deze fijne pittige witte bonensoep smaakt die groene bijzonder goed. Dus voortaan kan je ‘m gerust in je mandje mikken.

However you like it

Ik ben een enorme soepliefhebber. Heb ik van m’n vader. Zegt m’n moeder. Tijdens de koudere maanden maak ik graag soep met een goede body. Soep die voedt, verwarmt en natuurlijk moet ‘ie enorm lekker smaken. Wat mij betreft tikt ‘ie al die boxjes aan. In deze soep heb ik een grote jalapeño met pitjes en al gedaan, maar als je niet zo goed tegen vuurdraakjes hitte kan, verwijder dan de zaadlijsten. Helemaal geen fan van pit? Laat de jalapeño dan achterwege, de soep is nog steeds superlekker. No worries.

Ingrediënten

1 el kokosolie
2 grote uien, grofgesneden
1 kleine prei, in plakjes
1 groene paprika, in blokjes
1 jalapeño, in dunne plakjes
1 bol knoflook, geperst (yup een hele bol)
1 el komijnpoeder
480 g witte bonen
6 kleine aardappelen, in blokjes
2 bleekselderijstengels, in plakjes
half bosje verse koriander, grofgesneden (ongeveer 20-25 g)
3 cups (cc 750 ml) no waste groentebouillon of een andere lekkere krachtige groentebouillon
400 ml kokosmelk

Topping
1 grote avocado, in blokjes
verse koriander naar smaak
verse limoensap naar smaak

Bereidingswijze

1. Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit de ui op lage temperatuur, ongeveer 5-7 minuten.
2. Meng vervolgens de prei, paprika, jalapeño en knoflook door de ui en laat het geheel zachtjes garen, ongeveer 6 minuten.
3. Voeg de overige ingrediënten toe en breng het geheel aan de kook.
4. Pureer 1/3 van de soep met een staafmixer, zodra de aardappel gaar is, ongeveer 20 minuten.
5. Verdeel de soep over een aantal kommen en top met avocado, verse koriander en limoensap.

Het recept is goed voor 4-6 volle soepkommen.

Low Waste

Gooi de overblijfselen van de ingrediënten, zoals schillen van ui, knoflook en aardappel, resten van de paprika, bleekselderij, jalapeño etc, niet weg, maar bewaar ze in een bak waarmee je na 3-4 dagen een lekkere no waste groentebouillon kan maken. Ideaal als basis voor soepen, maar natuurlijk ook top om te gebruiken als basis voor een saus. Let’s take care of our planet.

Maken, proeven en delen

Leuk als je dit recept op social media deelt als je het gemaakt hebt. De tag op Facebook en Instagram is @puurnatuurlijkleven of deel het op Pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.