Recept

Pompoen Fondue

Pompoen fondue bewijst maar weer dat je met pompoen alle kanten op kan, want pompoen is niet alleen heel lekker, maar ook heel veelzijdig. Deze pompoen fondue is romig, lichtpittig en heeft het ultieme dipgehalte wanneer je met een vorkje verse groente onderdompelt in deze heerlijkheid.

Let’s dip away

Gezond eten is belangrijk, maar puur en lekker eten net zo, want voeding doet wat met je. Het is niet voor niets dat we massaal dol zijn op comfort food. Voeding verzorgt en verbindt. Dip met veggies die jij lekker vindt, zoals wortel, bleekselderij, tomaatjes, paprika of bloemkool in deze romige pompoen fondue. Serveer er een goedgevulde salade bij met avocado, zongedroogde tomaat, pompoenpitten, langzaam gegaarde zoete uienringen en top met een fijne dressing. Yay for veggies en greens! Stof die fonduepan maar gauw af en ga aan de slag, zodat je gauw kan genieten van dit feestje voor je smaakpapillen.

Ingrediënten

1/4 cup (35 g) zonnebloempitten (1 uur wellen)
1/4 cup (35 g) cashewnoten (1 uur wellen)
1 cup (115 g) pompoenblokjes, gekookt
1,5 cup (355 ml) water
1/4 cup (35 g) tapiocameel
1 el arrowroot
1/2-1 jalapeño, zaadlijsten verwijderd, in stukken
4-5 tenen knoflook
1/2 cup (30 g) edelgistvlokken
1 tl gedroogde tijm
1,5 tl himalayazout

Bereidingswijze

1. Wel de zonnebloempitten en cashewnoten een uur in warm water.
2. Kook de pompoenblokjes in circa 10 minuten gaar.
3. Giet de pompoenblokjes af en spoel af met koud water.
4. Doe alle ingredienten in de blender en meng tot een mooi glad geheel.
5. Schep het mengsel met behulp van een spatel in een koekenpan met antiaanbaklaag en breng al roerend aan de kook, op hoge temperatuur. Je zal merken dat het mengsel al snel goed bindt.
6. Doe de pompoen fondue in een fonduepan en genieten maar.

Easy peasy tip: gebruik diepvries pompoenblokjes.

Wel wellen

Deze heerlijke pompoen fondue is goed voor twee personen en staat binnen een half uurtje op tafel, op het wellen na. Ik wel meestel m’n noten en zaden tijdens de nacht of overdag. Wellen zorgt ervoor dat noten en zaden beter afgebroken kunnen worden en beter opneembaar zijn. Maar ook wordt de pompoen fondue vloeibaarder door dit belangrijke proces, omdat de noten en zaden zachter zijn en de blender hierdoor veel makkelijker z’n werk kan doen.

Smaakt het? Share the love…

Heb je deze feestelijke pompoen fondue gemaakt en vond je het ook zo ontzettend lekker? Leuk als je het laat weten door een reactie te plaatsen of stuur mij een persoonlijk bericht. Ik reageer altijd. Natuurlijk is het ook hartstikke leuk als je dit recept op social media deelt als je het gemaakt hebt. De tag op Facebook en Instagram is @puurnatuurlijkleven.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.