Recept

Raw Pad Thai met een verslavend lekkere saus

Ik zat in een restaurant en een jongen kwam naar mij toe om de bestelling op te nemen. Ik vertelde welk gerecht ik wilde. Vervolgens voegde ik daar nog een gerecht aan toe en zag hoe hij het eerste gerecht aan het door krassen was. Ik vertelde hem dat ik beide gerechten wilde.

“Both? You want both? Two?”
“Yes, I’d love both”

Met grote ogen keek hij mij aan en vertrok naar de keuken om het door te geven. Tja, ik ben nou eenmaal een goede eter haha

Wat was mijn eten lekker! Ik had een Pad Thai en een papaya salade.

“Do you like food?”
“I LOVE it! It is ah-may-zing!”
“Amazing? What is amazing? Do you mean delicious?”
“Yes, it is delicious!”

Met een tevreden blik vertrok hij weer, nog steeds lichtelijk verbaasd dat ik al dat eten in m’n eentje aan het opeten was.

Yum yum yum
De Thaise keuken is smaakvol en kruidig. Toen ik in Thailand was wilde ik het liefst wel 8 keer per dag eten, want alles was even lekker.
Omdat ik op de dag overwegend raw food eet, leek het mij leuk om een Raw Pad Thai te maken.
Deze Raw Pad Thai is heer-lijk, al zeg ik het zelf, en zo gemaakt. En de saus is verslavend (sorry not sorry).

Recept Raw Pad Thai
(2 personen)

Ingrediënten
Noedels:
1 grote courgette
2 middelgrote wortels

Tip: heb je geen spiralizer thuis? Haal kant-en-klare courgette noedels in de supermarkt.

Groenten:
1 rode paprika
1 gele paprika
100 gram julienne gesneden bietjes
Handvol alfalfa kiemen
Handvol taugé
Handvol verse koriander
1 grote avocado

Tip: je kan elke groente toevoegen die je lekker vindt.

Saus:
1 kleine rode paprika
80ml notenpasta
60ml heet water
2 tl coconut aminos
1/2 tl tijm
1 tl uienpoeder
1 teentje knoflook
1 tl pul biber
Klein stukje verse gember

Tip: De gember moet voor een kick zorgen en niet overheersen. Rustig aan met de gember 😉

1. Spiralize de courgette en doe de noedels in een grote kom. Schil de wortels met een dunschiller. Maak vervolgens met de dunschiller slierten van de wortels. Voeg de wortels bij de noedels.

2. Snijd de paprika’s in verticale reepjes. Voeg alle groenten, op de avocado na, toe aan de noedels. Meng het geheel goed door, zodat er een mooie verdeling ontstaat.

3. Doe alle ingrediënten van de saus in een blender of gebruik een hoge kom met staafmixer. Voeg als eerste het hete water toe en dan pas de notenpasta. Dit voorkomt dat de notenpasta aan de kom of blender blijft plakken. Meng de saus tot één geheel.`

Tip: heb je geen sterke staafmixer? Pers dan eerst de knoflook uit, rasp de gember en snijd de paprika in kleine stukjes voordat je begint met mixen.

4. Doe een beetje saus op de bodem van de kommen waarin je de Pad Thai gaat serveren. Voeg aan beide kommen en kwart van de noedels toe en daarbovenop een deel van de avocado.
Verspreid een deel van de saus over de noedels en groenten. Voeg nu aan beide kommen weer een kwart noedels toe, beleg met avocado, de rest van de saus en garneer eventueel met verse koriander.

Eet smakelijk!

Leuk als je laat weten hoe het je heeft gesmaakt wanneer je dit lekkere, gezonde en makkelijke gerecht hebt gemaakt.

View this post on Instagram

R A W F O O D Als ik ergens blij van word dan is het wel gezond eten dat ook nog eens enorm lekker is. Zoals deze raw pad thai. De saus is verslavend lekker ???? Dus ik begrijp het helemaal als je de saus al op hebt voordat je überhaupt aan de pad thai begonnen bent. Ik begon bescheiden met de saus. Fijne foto gemaakt. Daarna toch nog maar een lading saus erbij gekieperd ???? Het recept is te vinden op www.ohmyfood.nl ???? De link vind je in de bio lieve mensen. Laat je een berichtje achter om te laten weten wat je ervan vond? #ontgiften #detox #voedingsdeskundige #detoxcoach #gezond #gezondheid #gezondedarmen #darmflora #gezondleven #gezondeten #sap #juice #fitness #fitnl #fitfam #fitdutchies #plantaardig #veganistisch #zelfliefde #selfcare #alkalisch #fruit #bowl #rawfood #padthai #tip #tips #recept #ohmyfood #puurnatuurlijkleven

A post shared by Detox • Tips • Recepten (@puurnatuurlijkleven) on

Op mijn Instagram account deel ik met regelmaat recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.