Recept

Sweet Potato Nacho’s met Jackfruit Carnitas

In Mexico vind je bij elk straattentje taco’s met waanzinnig lekkere salsa, waardoor het binnen een week lijkt alsof je kleding wat gekrompen is 😉 Bij veel van die tentjes tref je ook carnitas aan. Let me tell you: deze jackfruit carnitas is enorm lekker en de bite is fantastisch. Je kan er wellicht een Mexicaan mee foppen. In combinatie met sweet potato nacho’s en een goede guac is dit heerlijke comfort food helemaal af.  En easy peasy om te maken. Ook fijn. Toch? Sweet Potato Nacho’s met Jackfruit Carnitas maak je zo:

Ingrediënten

Sweet Potato Nacho’s
2 grote zoete aardappelen (ca. 1000 g), geschild en in plakken van 0,3-0,5 cm gesneden

Jackfruit Carnitas
1 tl kokosolie
2 sjalotjes, fijngesnipperd
3 tenen knoflook, geperst
1 jalapeño, zaadlijsten verwijderd, zeer fijngesneden
1 blik shredded jonge jackfruit in water
1/2 tl zoete paprikapoeder
1/2 tl korianderpoeder
1/2 tl komijnpoeder
3 el edelgistvlokken
2 el coconut aminos
1 tl liquid smoke (vloeibare rookaroma)
1/2 tl himalayazout

Guacamole
2 avocado’s
bosje verse koriander (bewaar wat als topping)
sap van 1 limoen
1-2 tenen knoflook, geperst
1/2 tl himalayazout

Topping
1 jalapeño, in plakjes
verse koriander, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil intussen de zoete aardappels en snijd in plakken. Leg de zoete aardappelplakken op een ovenrooster (zonder bakpapier). Rooster de zoete aardappelplakken in zo’n 20 minuten gaar.
  3. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de sjalotjes, knoflook en jalapeño op lage temperatuur. Roer af en toe.
  4. Laat de jackfruit uitlekken en doe de jackfruit vervolgens in een schone, droge theedoek en wring de jackfruit uit. Je zult merken dat er behoorlijk veel vocht uitkomt.
  5. Voeg vervolgens de jackfruit toe aan de pan en bak het geheel 5 minuten op middelmatige temperatuur. Roer af en toe.
  6. Doe de overige ingrediënten erbij, roer door en bak 2 minuten op hoge temperatuur. Roer continu.
  7. Laat het geheel vervolgens nog een aantal minuten op lage temperatuur doorbakken.
  8. Maak intussen de guacamole. Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een mooie guac.
  9. Haal de zoete aardappel nacho’s uit de oven, doe ze in een schaal, schep de jackfruit er bovenop en top met guacamole, jalapeñoplakjes en verse koriander. Geniet!

Variatietip knijp een halve limoen boven de Sweet Potato Nacho’s met Jackfruit Carnitas uit en voeg een paar zoete tomaatjes toe voor nog meer smaak.

Smaakt het? Let me know!

Heb je Sweet Potato Nacho’s met Jackfruit Carnitas gemaakt en vond je het ook zo enorm lekker? Leuk als je het laat weten door een reactie te plaatsen of stuur mij een persoonlijk bericht. Ik reageer altijd. Natuurlijk is het ook hartstikke leuk als je dit recept op social media deelt als je het gemaakt hebt. De tag op Facebook en Instagram is @puurnatuurlijkleven.

You want more of this?

Vanuit mijn liefde voor lekker en puur plantaardig voedsel, algehele gezondheid en deze mooie aardbol vol prachtige mensen heb ik het kookboek Puur Natuurlijk Leven geschreven. Dus als je zin hebt in allerlei heerlijkheden, zoals romige chocolade avocado mousse, heerlijke Thaise kokoscurry salade, geurige Maleisische laksa soep of Jackfruit taco’s., dan zul je dol zijn op dit fijne kookboek! En wat denk je van gevulde courgetterolletjes in zoete tomatensaus, creamy korma curry of een sloppy lupineburger? Yup, dit en meer vind je in Puur Natuurlijk Leven.

Spread the love of Oh my food!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.