Juice Feast

Verstandig opbouwen na een sapkuur

Inmiddels is de derde opbouwdag na mijn sapkuur aangebroken. Op de eerste dag reageerde mijn darmen goed op het breken van de vast. Dat is het belangrijkste aspect om in de gaten te houden; hoe reageren je darmen?

Darmen
De darmen komen stil te liggen wanneer je bezig bent met sapvasten. Het is goed voor de darmen om zo nu en dan een periode van rust te krijgen d.m.v. (sap)vasten. Maar het is van groot belang dat je verstandig opbouwt na een periode van rust, want anders overbelast je je darmen. Dat is niet alleen ongezond voor je darmen, maar hierdoor kan je ook je mooie werk van de sapkuur teniet doen. Dat is natuurlijk zonde.

Vers geperst sap
Vandaag begin ik mijn dag weer met bleekselderijsap. Het gebruik van bleekselderijsap is niks nieuws onder de zon. Meer dan 40 jaar geleden ontdekte Dr. Norman W. Walker, de uitvinder van de juicer, de gezondheidsvoordelen van het drinken van bleekselderijsap. Deze bijzondere man heeft meerdere interessante boekjes geschreven waaronder ‘Fresh vegetable and fruit juices – what’s missing in your body’. Een aanrader als je meer wilt leren over de kracht van vers geperst sap.
Bleekselderijsap kent vele voordelen zoals het verhelpen van brandend maagzuur, gezond gewichtsverlies en het werkt o.a. bloedzuiverend en ontgiftend.

De ultieme test
Verder ga ik genieten van een heerlijke bananenkokossmoothie (op Instagram deel ik het recept), vers fruit en een raw food soepje gemaakt van o.a. wortel, paprika en avocado. Zo bouw ik rustig op en wennen mijn darmen langzaamaan om weer vast voeding te verwerken. Op die manier overbelast je ze niet. De ultieme manier om te polsen of je darmen weer goed beginnen te werken is door de ontlasting die op gang hoort te komen.

Vind je het interessant om te leren hoe ik op een verstandige manier mijn vast breek? Dat lees je hier en hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.